Jaarprogramma 2022

Naar jaarlijkse gewoonte hebben we onze wekelijkse wandeling op maandagnamiddag. We vertrekken om 14u op het gemeenteplein. De wandeling gaat niet door bij te slecht weer en op feestdagen.

Volgende activiteiten:

- Kookles op maandag 4/10/2022 om 19.30u in de parochiezaal

- Vormingsavond CM "Borstkanker anno 2022" op donderdag 20/10/2022 te MEERBEEK

- Wijnproefavond ism Vinotheca op zaterdag 5/11/2022 van 19.30 tot 22u in de cafetaria van OC Oud Gemeentehuis

 

 

Info Avond "Borstkanker anno 2022"

Deze infosessie gaat door in de parochiezaal te MEERBEEK en wordt georganiseerd door de CM-vrijwilligers van ‘Gezonde buurt Kortenberg’ in samenwerking met de vrijwilligers van Ferm Everberg, Ferm Meerbeek, Samana Erps-Kwerps, Samana Everberg en Samana Meerbeek.

De stichting ‘Kankerregister’ registreerde in 2020 in België 10.493 nieuwe gevallen van borstkanker bij vrouwen. Borstkanker is daarmee de meest voorkomende kanker bij vrouwen. Ook mannen kunnen borstkanker krijgen: zo’n honderd mannen per jaar krijgen de diagnose borstkanker. Het risico op borstkanker is voor een vrouw echter honderd keer groter dan voor een man.

Professor dokter Patrick Neven leidt dit infomoment in goede banen. Na zijn studies geneeskunde en na zijn specialisatie in de gynaecologie heeft hij enkele jaren in Groot-Brittannië gestudeerd en heeft hij zich gespecialiseerd in de borstchirurgie en borstbehandelingen. Sinds 2001 is hij fulltime werkzaam als staflid gynaecologische oncologie en is hij staflid van het Multidisciplinair Borstcentrum
binnen het UZ Leuven.

Hoe kun je je preventief laten screenen op borstkanker? Welke onderzoeken moet je ondergaan nadat borstkanker is vastgesteld? Welke behandelingen zijn mogelijk? Welke stadia van de ziekte onderscheiden we? Wat is de kans op genezing per stadium? Deze en nog vele andere vragen komen op deze infoavond aan bod.

Deelname is gratis: inschrijven voor 17 oktober via de website van CM: www.cm.be/agenda of via mail naar fermeverberg@gmail.com

Wijnproefavond 5 november ism Vinotheca

In deze thema degustatie gaan wij een rondje Spaanse wijnstreken doen, met wijnen uit alle delen van Spanje: van de cava (die niet enkel uit Penedes hoeven te komen) over de witte & rode wijnen, tot de versterkte wijnen, alles passeert de revue.

Met begeleiding van Philippe, wijn afficionado

Minimum aantal deelnemers is 10 en maximum 20. Ook niet Ferm-leden / mannen zijn welkom!

Inschrijving en inlichtingen

Deelname : 30 EUR, voor Ferm-leden 25 EUR - overschrijven op rekeningnummer BE89 7340 1682 7485 met vermelding van naam en aantal deelnemers

Inschrijven voor 31 oktober via mail naar fermeverberg@gmail.com of per telefoon bij Liesbeth Dandelot (0479/98 43 13)